Oposició, un terme desconegut per qui governa.

El concepte d’oposició política és un d’aquells termes que provenen, conjuntament amb la llibertat d’expressió, de la instauració del sistema democràtic. I, malgrat que molts s’ho pensin, oposició no és sinònim de crítica, desprestigi o afany de protagonisme vers aquells que governen en un ens públic, si no que les finalitats principals dels components polítics que formen part d’un grup a l’oposició son la col•laboració, la fiscalització i la vetlla per tal que aquelles polítiques que dugui a terme qualsevol equip de govern es desenvolupin correctament i dins el marc legislatiu vigent. A més a més, l’oposició té el deure d’aportar i suggerir idees i propostes per intentar millorar una determinada acció de govern.

Esquerra Republicana de Catalunya ha demostrat el seu saber estar com actor principal en l’àmbit de l’oposició política, al llarg dels últims quasi tres anys, a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. Esquerra ha evidenciat que aquesta posició no és incompatible amb el treball per allò que un vol, és a dir, la millora i l’avenç continu del nostre municipi cap a un futur el més pròsper possible. Això si, sempre hi quan qui governa ho permeti.

Des dels inicis de la present legislatura, el grup municipal d’Esquerra no ha deixat d’aportar idees i suggeriments per mostrar el seu punt de vista i intentar col•laborar amb diversos àmbits de la gestió municipal. Alguns exemples del treball del nostre grup municipal són la proposta d’instauració, l’any 2007, de la zona verda, que el passat desembre va materialitzar-se de forma relativa, la cooperació en l’àmbit de l’educació, l’any 2008, els intents de creació de comissions de seguiment pel PUOSC, el POUM, la Llei de Barris…, les propostes al planejament urbanístic, l’any 2009, on Esquerra va ser l’únic grup municipal que va presentar-hi al•legacions, o les millores, sempre desestimades i poc escoltades, a la futura cafeteria del Palau de l’Abadia i a l’escorxador, presentades recentment, entre altres.

Al meu entendre, qui governa no es pot dedicar a acusar a l’oposició d’actuar electoralment pel sol fet de presentar millores a les seves accions de govern o donar a conèixer fets o informacions que un espera a fer públics, pel propi seu interès polític, i que són de gran importància per un cert grup de població.

L’oposició, tal i com deia al inici del present escrit, té el dret de fiscalitzar i vetllar per les actuacions de l’equip de govern i, si aquest gestiona bé la seva tasca, no ha de tenir por de sentir-se controlat o vigilat, ja que, teòricament i si la feina es fa ben feta, no ha de tenir res a amagar. Tanmateix, la desconeixença de les funcions que ha de realitzar l’oposició provoca, com he llegit els últims dies, que se l’acusi d’intentar desprestigiar a qui governa per una suposada obsessió, errònia i tergiversada, cap a ells. Actitud que acaba generant mal estar i mala convivència al dia a dia del mateix consistori.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s