Sant Joan també decidirà el diumenge 28 de febrer!

Queden enrere més de tres mesos des d’aquella primera reunió gestada amb el pretext de començar a escalfar els motors per tal d’organitzar la consulta sobre la independència a Sant Joan de les Abadesses. Durant aquest període de temps, el referèndum ha anat agafant forma i els santjoanins i santjoanines respondran, el proper dia 28 de febrer, a la pregunta: Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la unió Europea?
 
Diumenge serà la segona diada en què una immensa majoria de catalans i catalanes expressaran, de forma massiva i a les urnes, la seva voluntat respecte el preuat divorci del què espero que, en un futur no massa llunyà, acabi essent un estat veí més. Amb aquesta acció, Sant Joan de les Abadesses es sumarà als més de setanta municipis d’arreu de Catalunya que durant a terme aquest referèndum.  
 
Aquestes consultes no son vinculants, però els resultats que en derivaran, seran utilitzats, d’una forma o altra, per tots els partits de cara als propers comicis del Parlament de Catalunya. I, com és d’esperar, partits espanyolistes i retrogrades, com el Partit Popular o Ciutadans – Ciutadanos, tal i com varen fer després del 13-D, utilitzaran i tergiversaran els resultats per tal de continuar el seu desprestigi vers Catalunya, els catalans i les catalanes. Només Esquerra Republicana ha posat damunt la taula el dret a decidir del poble català com a element condicionant per futurs governs.
 
Durant aquests mesos de preparació, la plataforma Sant Joan de les Abadesses Decideix ha organitzat diversos actes i xerrades i, d’aquests, vull destacar-ne l’edició del díptic en què hi han participat els exalcaldes i l’exalcaldessa que ha tingut Sant Joan de les Abadesses al llarg dels últims 30 anys democràtics. Pere Picart, Josep Bassaganya, Lluís Grabulosa, Gerard Costa, Carles Bassaganya i Elisabet Regué, personalitats amb ideologies polítiques i de generacions diferents, s’han unit sota un denominador comú; demanar la màxima participació al referèndum del proper dia 28 de febrer. Al meu entendre, que els màxims responsables escollits democràticament que ha tingut el nostre municipi mostrin aquesta unió, política i generacional, per defensar un element concret és, a part d’un fet històric i probablement irrepetible, un exemple a tenir en compte davant d’aquells temes cabdals pel desenvolupament i el funcionament de molts aspectes de Sant Joan de les Abadesses.
 
La independència de Catalunya ha de comportar l’autogestió dels recursos econòmics, amb les corresponents millores socials que en derivarien (beques estudiantils, pensions, ajuts a la dependència o millores empresarials, entre altres), així com l’autogestió dels aeroports i el transport ferroviari, sense oblidar les connotacions històriques que n’avalen el fet. Per aquests motius espero que Sant Joan de les Abadesses tingui un elevat índex de participació el proper diumenge dia 28 de febrer i, personalment, que una immensa majoria de santjoanins i santjoanines es decanti cap al vot afirmatiu, és a dir, el SI, a la pregunta: Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la unió Europea?.
 
Espanya i tots aquells que, dia rere dia, posen pals a les rodes, han de ser prou valents per permetre que els catalans i les catalanes puguem decidir, a un futur no massa llunyà, sobre tots aquells aspectes que afecten a casa nostra i al nostre país; Catalunya.
Publicat a www.cityblocs.cat el 23 de febrer del 2010.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s