L’associacionisme, el motor social de Sant Joan.

Sant Joan s’ha caracteritzat, des de ja fa molts anys, per disposar d’un ampli ventall associatiu responsable del motor social que, dia rere dia, s’encarrega de tirar endavant i organitzar tot tipus d’activitats adreçades a tots els públics.

Actualment, al nostre municipi hi coexisteixen més de trenta entitats, quasi totes sense ànim de lucre, constituïdes per santjoanins i santjoanines que inverteixen una gran part del seu temps lliure per tal de tirar endavant activitats de caire molt divers. Totes amb un únic objectiu; dinamitzar Sant Joan i, sobretot, gaudir i fer-ho passar bé als altres.

L’actiu moviment social de Sant Joan de les Abadesses s’ha evidenciat al llarg del cap de setmana  passat en motiu de la festivitat de Sant Isidre. Durant tot el cap de setmana s’havien programat una gran quantitat d’activitats i actes  per part de diverses entitats, com ara la Caminada Popular, organitzada per l’Unió Excursionista de Sant Joan, que va comptar amb més de tres-cents participants, l’obra de teatre “Tot per Amor a l’Art”, a càrrec del SAT, amb un gran èxit d’assistència, una desfilada solidària, i, per últim, cal destacar els esdeveniments organitzats pels pabordes de Sant Isidre, protagonistes principals del cap de setmana, que van encarregar-se de la ja consolidada festivitat que en duu el seu nom, on l’activitat més destacada en fou el dissetè concurs de munyir a mà.

Personalment, vull destacar la jornada castellera que va tenir lloc el  dissabte 1 de maig a la plaça Major. Tarda curta, però intensa de castells humans a càrrec de les colles dels Sagals d’Osona i dels Xerrics d’Olot. És admirable  l’esforç que desenvolupa cada un dels membres de les colles castelleres i la gran capacitat de cooperació i de treball que demostren per tal d’aixecar aquestes veritables torres humanes. La tradició castellera és una clara analogia a la importància que té cada persona a titol individual per tal d’aconseguir una fita conjunta, on la feina i, en aquest cas, la posició de cada membre és vital per aguantar, sense defallir, el castell.

Des d’aquest humil bloc vull agrair i encoratjar a totes aquelles persones que s’esforcen, sense esperar cap mena de compensació econòmica a canvi, a mantenir viu el motor que funciona per tirar endavant totes aquelles activitats que fan del nostre poble un municipi viu, actiu i un referent de dinamització social que molts voldrien tenir a casa seva.

-Video de la jornada castellera del dissabte 1 de maig del 2010 a la plaça Major de Sant Joan de les Abadesses-

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s