Sant Joan de les Abadesses al cim de l’Everest!

L’any 2006 el santjoaní Albert Bosch, un cop finalitzat l’ascens del Kilimanjaro, es va plantejar el fascinant repte d’assolir els 7 cims més alts de cada continent del planeta; l’altitud suprema de la terra, l’Everest, l’enigmàtica Piràmide Carstenz, cim culminant d’Oceania, el cim més alt d’Amèrica, l’Aconcagua, el sostre d’Àfrica, el Kilimanjaro, la màxima alçada d’Europa, l’Elbrus i els punts més alts de l’Àrtic i l’Antàrtida, el Mc.Kinley i el Mount Vinson, tal i com els descriu el propi alpinista a la seva web www.7cims.com. Projecte que pren cos l’any 2007 i va culminar el passat dilluns 17 de maig, a les 7 del matí, amb l’ascens al capdamunt de la muntanya més alta del món. L’Everest.

De sobres es coneguda la trajectòria de l’Albert en el món de l’esport. Bosch ha destacat en l’àmbit de l’alpinisme, el motociclisme, la bicicleta i, especialment, en el Rally Dakar, en el qual obté les victòries en T2-Diesel, al 2001, i 3º T1-Diesel, al 2007. Implicació esportiva que l’hi mereix el reconeixement per part de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, conjuntament amb en Josep Busquets, al 25 de febrer del mateix any.

Albert Bosch al cim de l’Everest. http://www.7cims.com

Des del 2007, l’Albert ha estat acompanyat per diversos companys i amics amb els quals ha anat aconseguint una quimera que s’ha acabat convertint en una realitat fascinant i espectacular.

L’assoliment d’aquests cims  correspon a una fita que demostra una gran capacitat d’esforç i coratge  que és suma amb les dures i extremes condicions que han hagut de suportar els protagonismes, amb la recompensa que significa l’ascens a alguns dels pics més alts del món i la sensació experimentada, i estrictament personal, que ofereixen aquests punts tant acotats a una petita i, merescuda, part de la població.

Personalment, em sento orgullós que un santjoaní hagi aconseguit dur l’essència, tant del nostre poble, Sant Joan, com de la nostra pàtria, Catalunya, a més de 8.000 metres d’alçada i al punt més alt del planeta; l’Everest.

Enhorabona!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s