Dignificar a través de l’esport.

L’any 1968 va néixer -a Ripoll- l’Associació Comarcal per a la Promoció i Ajuda dels Minusvàlids (ACPAM). Entitat constituïda per pares i mares que, de forma totalment altruista i voluntària, es dedicaven a buscar alternatives d’atenció a aquelles persones de la comarca del Ripollès que patien algun tipus de disminució. Al 1996 ACPAM cedeix la titularitat dels seus serveis, així com del seu patrimoni, a la Fundació privada MAP. 

Durant tots aquests anys, la Fundació privada MAP ha aconseguit dur a terme un conjunt de fites que han permès dignificar i normalitzar la vida d’aquelles persones que pateixen algun tipus de disminució psíquica o física, així com ajudar-ne a la seva integració a la societat. L’organisme ha esmerçat els seus esforços per poder donar els serveis adaptats a totes aquelles persones que ho necessitin amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida, així com utilitzar i elaborar aquells recursos necessaris i imprescindibles per tal de facilitar-los l’accés en el camp professional. Alhora que aquest fet ha permès l’increment del desenvolupament econòmic de la comarca.

Són moltes les persones que han aportat el seu gra de sorra per tal d’impulsar un gran nombre d’actuacions sota el paraigües de la Fundació privada MAP. Tanmateix, cal destacar la figura de la presidenta de la fundació i actual tercera tinenta d’alcaldia i regidora d’assistència, serveis socials, convivència i seguretat, per Esquerra Republicana de Catalunya, a l’ajuntament de Ripoll; Casilda Gómez. Personatge que ha dedicat molt temps i molts esforços a la recerca de recursos i de suports, tant econòmics com materials, per tal de desenvolupar el més que pròsper futur del centre. Conjunt d’actuacions que han permès que aquest organisme hagi esdevingut un referent, arreu del país, en el seu camp.

Un dels objectius aconseguits per part de la Fundació MAP, aquest cop amb la col·laboració de la regidoria d’esports de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (Federació ACELL), en fou la realització, el passat cap de setmana, de la XXV edició del Campionat de Catalunya de futbol sala ACELL/Special Olympics.

Moment de joc del MAP Abadessenc.

Més de 43 equips de futbol sala d’arreu de Catalunya, varen participar en aquest esdeveniment i fou molt l’entusiasme abocat per part dels integrants dels equips de futbol sala que varen participar en aquesta competició, així com dels seus acompanyants i dels organitzadors i col·laboradors de la jornada.

Personalment, vull felicitar la implicació del santjoaní Jordi Solanelles que, finalment, ha aconseguit implicar diverses institucions, com el propi ajuntament de Sant Joan, i dur a terme aquest esdeveniment que ha resultat ser una grata mostra de la dignificació esportiva adreçada a aquelles persones que pateixen alguna disminució física o psíquica i que a la vegada ha permès implicar diversos sectors de la nostra societat.

 Més informació;

www.fundaciomap.org/

www.federacioacell.org/

Anuncis

Un comentari Digues la teva

  1. montse ha dit:

    la meva enhorabona per en jordi solanellas,es una gran persona,i es d’admirar la dedicació i l’esforç que i posa,moltes felicitats a tots als del map,sou els millors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s