Tot si val a l’hora de captar vots?

El mes d’octubre de l’any 2009, un grup de santjoanins i santjoanines, amb afinitats polítiques diverses, ens varem unir per tal de dur a terme un projecte comú; la realització d’una consulta popular sobre la independència de Catalunya a la nostra vila; Sant Joan de les Abadesses.

Durant mesos foren moltes les activitats que s’organitzaren per tal que la població conegués la plataforma Sant Joan de les Abadesses decideix, a fi d’aconseguir un major èxit de participació – que fou d’un 31,5% -. De tots, la unió conjunta, en forma de díptic, dels exalcaldes i de la exalcaldessa que han governat Sant Joan des de la instauració de la democràcia, així com la ponència dels mateixos, conjuntament amb el jurista Alfons López Tena, foren els actes que em feren sentir orgullós, a pocs dies de la realització de la consulta, de la feina feta durant tantes setmanes.

La unitat que van manifestar els governants polítics locals davant un fet comú, com fou la petició de vot vers la consulta popular, em va generar una gran satisfacció per copsar com, davant d’una circumstància concreta i crucial com era –i és- el futur de Catalunya, diversos corrents polítics, concentrats en la figura d’electes que representen diverses èpoques del nostre municipi, són capaços d’unir-se per tal de mobilitzar diversitats concretes de votants, que al llarg de la història s’han identificat amb alguna de les figures electes.

La ponència que ens va oferir d’Alfons López Tena, exConseller Nacional de CIU, em mereix, encara ara, un gran respecte i admiració, ja que va centrar la seva ponència a la seva experiència al capdavant de la plataforma Osona decideix –amb un 41% de participació– i a les mancances d’alguns partits polítics, especialment Convergència i Unió, a l’hora de definir el seu projecte polític vers la independència de Catalunya.

Arenys de Munt és el municipi precursor de tota la onada de consultes que s’han estès arreu del territori català. D’aquest punt d’inici se’n constitueix la Coordinadora Nacional per la consulta sobre la Independència de Catalunya, de la qual, Uriel Bertran, n’era un dels seus responsables. Plataforma que intenta d’aglutinar tot el moviment que bategava, amb força, des del dia 11 de setembre de l’any 2009, amb l’objectiu de donar informació per tal de dur a terme les respectives consultes a poblacions -que com la nostra- les preveien dur a terme. D’aquesta manera alguns membres de la plataforma santjoanina varem adherir-nos a la web que havia elaborat la Coordinadora Nacional, tot cedint les nostres dades personals per un bé concret; la consulta sobre la independència a Sant Joan de les Abadesses.

A data d’avui, la web continua activa, tot recollint informació sobre aquelles poblacions o grans ciutats que han de dur a terme la consulta, especialment la capital catalana, Barcelona. http://referendumindependencia.cat/

Ja fa algunes setmanes, Bertan i López Tena -sota el paraigües mediàtic de Joan Laporta- van unir-se al partit Solidaritat Catalana per a la Independència,  amb la finalitat d’aglutinar una part del independentisme català i conformar un front comú amb aquelles formacions polítiques que denotessin aspiracions independentistes. Com tot partit polític, la formació de l’expresident del Futbol Club Barcelona ha de difondre els seus objectius utilitzant tots els mitjans als quals tingui a l’abast però, personalment, poso en dubte la forma amb què Solidaritat Catalana intenta d’arribar als seus possibles electors. Vull destacar que és curiós el fet que només aquells membres de la plataforma Sant Joan de les Abadesses Decideix que ens varem inscriure a la web de la Coordinadora Nacional hem rebut, al llarg de les últimes setmanes, correus electrònics amb missatges del ideari de Solidaritat Catalana. Contactes -que m’agradaria no pensar i que les males llengües se’n fan ressò- que es podrien haver aconseguit a través de la web de la Coordinadora Nacional per a les consultes sobre la independència, de la qual Uriel Bertran n’era responsable.   

La possibilitat d’incrementar el ventall d’independentistes a l’arc parlamentari català és un fet lloable a destacar, però un partit no pot intentar captar electors a través de plataformes de persones, vinculades o no vinculades a partits politics, que s’han unit per un fet comú; preguntar a la població sobre la independència de Catalunya i no per rebre informació sobre un partit polític determinat.

Així doncs, i per acabar, només em queda dir que la finalitat d’aquest escrit es mostrar la meva queixa per la suposada vinculació de Solidaritat Catalana -fet que espero que només sigui una coincidència- i les dades recollides a través de la web de Coordinadora Nacional per a les consultes i, per tant, no rebre més correus electrònics en els quals es faci referència a les bones intencions de Solidaritat Catalana atès que ara per ara Esquerra Republicana de Catalunya omple la meva idea política de com ha de ser Catalunya i, si bé, mai decideixo canviar de rumb buscaré un nou horitzó que defensi el què jo penso, sense necessitat que cap partit polític utilitzi les meves dades personals per enviar-me, sense previ consentiment, correus electrònics amb objectius electorals amb un cert to, a priori, populista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s