#FMstjoanAB (Festa Major de Sant Joan de les Abadesses)

Gentil i Isaura - Foto: Guifré Miquel al http://www.ripolles.info

Un any més, ha arribat el segon dimarts de setembre i s’ha posat punt i final a la Festa Major de Sant Joan, finalitzen cinc dies de múltiples esdeveniments i actes organitzats i s’inicia, en el meu si, un principi de sensació de fatiga i de cansament, derivat de la intensitat viscuda aquests dies que, any rere any, queda a un segon pla atesa la importància que la gran majoria de santjoanins i santjoanines atorguem a la Festa Major del nostre municipi.

Aquest any, i personalment, he viscut d’una forma lleugerament diferent la festivitat santjoanina, al ocupar el càrrec de regidor del meu municipi. Humil situació que m’ha permès viure amb orgull una gran majoria de les activitats realitzades en el marc de la Festa Major. Vanitat i satisfacció personal d’ostentar un càrrec que representa la confiança d’una gran quantitat de persones vers el projecte d’Esquerra el mes de maig del 2007.

Són molts els actes que conformen la Festa Major però, de tots els que han tingut lloc enguany, en vull seleccionar dos – un, més recent en el temps, i l’altre, de llarga tradició –. El primer correspon a la ponència organitzada per la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya, a fi d’aprofundir i difondre aquells fets, reiterats al llarg de la història, que han seccionat les llibertats del poble català, denominada “El significat de l’11 de setembre i el nacionalisme català a ulls d’Espanya”, a càrrec del catedràtic d’història moderna de la UPF, Joaquim Albareda, i el periodista Jordi Vilarrodà, que tingué un gran èxit de participació amb més de quaranta assistents.

Sergi Albrich i Gemma Illa

El tradicional Ball dels Pabordes ha tingut un paper destacable, general i personalment, al llarg d’aquesta Festa Major. Primer, per les inclemències meteorològiques que quasi n’impedeixen la realització a la tarda del diumenge, on les parelles balladores, Joan Garcia i Neus Guàrdia, Xavier Ricart i Jordina Collell, Dani Monells i Maria Massós i Albert Illa i Gemma Illa, van manifestar la seva professionalitat i patriotisme local al aguantar, estoicament, la pluja que queia de forma persistent. I, segon, pel comiat, després de quatre anys, d’una de les seves balladores, la Gemma Illa, una bona amiga que, any rere any, m’ha permès veure i viure el seu personal back stage.

Així mateix, i com diu l’ex-alcalde Carles  Bassaganya al seu bloc personal, http://blocs.mesvilaweb.cat/carlesbassaganya,  ha estat una Festa Major diferent a les anteriors, ja que ha tingut una forta incidència en el món 2.0 a través, principalment, de la xarxa social twitter –la primera a la nostra comarca-. On més de 20 persones i personalitats han difós, mitjançant el hasthag #FMstjoanAB – que va assolir la setena posició a la pàgina web www.twit.cat -, i a través de curts missatges de, com a màxim, 140 caràcters, la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses.

Bogeria

Tal vegada, la xarxa social Facebook també tingué la seva importància al llarg de la Festa Major ja que fou utilitzada per difondre els concerts del desè aniversari de #entrevoltes, de la sisena edició del Rural DJ’s i de  la tercera macarronada a ca la Nati, així com per boicotejar la xaranga d’animació cap al Covilar, a fi d’organitzar una clandestina ruta “de les Barmites”, que tingué un gran èxit d’assistència – especialment jove – que va enllaçar amb la solitud de la xaranga desterrada en el punt d’inici de la bogeria.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s