La importància dels Joves.

Nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya

Interessant article – reflexió, publicat al setmanari El Ripollès, de l’actual Conseller Comarcal de Joventut del Ripollès i regidor de Sant Joan de les Abadesses, Joan Álvarez, sobre el Pla Nacional de Joventut recentment aprovat i el paper important de les diverses institucions en aquest àmbit:

“El passat 22 de setembre el Parlament de Catalunya va aprovar La Llei de Polítiques de Joventut, una de les poques competències exclusives de la Generalitat que estava pendent de desplegar des de feia 30 anys. És una bona notícia, perquè el país es dota d’un nou marc legal per consolidar el model català de polítiques nacionals de joventut.

Una de les prioritats de la nova llei és l’emancipació juvenil, es desplegaran 64 Oficines Joves a tot el territori, que agruparan tots els serveis que presten les diferents administracions per facilitar l’emancipació: Borsa Jove d’Habitatge, Oficina Jove de Treball, Punt d’Informació Juvenil i assessorament en matèria de salut. L’ajuntament de Ripoll, en aquest sentit, ha fet els deures, i gràcies això, d’aquí no massa temps, la comarca disposarà d’una nova Oficina Jove.

La nova llei també reforça el paper del Pla Nacional de Joventut, marc de referència de les polítiques adreçades als joves pel que fa la Generalitat, món local i entitats juvenils. Paper importantissim  per aportar proximitat i realisme.

Aquest més d’octubre es va presentar el document de bases del nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020, el qual es marca 7 grans reptes, alguns exemples són: reduir l’atur i millorar les condicions de feina dels joves, facilitar la transició domiciliar, el d’augmentar la taxa d’emancipació juvenil, aconseguir l’èxit en la trajectòria educativa, promoure una vida saludable, donar protagonisme i fomentar la participació de la gent jove, etc.

Per tant, és inqüestionable l’aposta del govern de la Generalitat, d’aquests últims 7 anys, per les polítiques de joventut. Des del Ripollès, amb l’ajuda de la Secretaria de Joventut, també fa anys que hi estem treballant pels joves de la comarca. S’han impulsat projectes importants a través del pla comarcal de joventut amb diferents àmbits, com l’habitatge, el treball, la formació, la participació, la salut, la cultura o la mobilitat. S’ha promogut que els 19 ajuntaments de la comarca tinguessin el seu propi pla local de joventut.

Per això és una bona notícia que la Secretaria de Joventut, amb la conjuntura actual de crisi, hagi atorgat aquest mes d’octubre pels plans locals de joventut de la comarca, en diferents conceptes, més de  270.000 euros. Perquè d’alguna manera es veu recompensada la feina que s’està fent des del territori per part de les diferents administracions, tècnics de joventut i joves de la comarca.

Pel Ripollès cada vegada és més important el paper dels joves, sobretot tenint en compte que patim una pèrdua d’habitants, desindustrialitació i envelliment de la població considerable. Ens felicitem, doncs, que malgrat les dificultats, les diferents administracions apostin pels joves, i avui n’hem pogut citar alguns exemples. Esperem que les noves eines com la Llei de Polítiques de Joventut i el nou document de bases del Pla Nacional de Joventut ens permetin acostar-nos encara més i aconseguir els nostres reptes, perquè apostar pels joves es apostar pel futur del país”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s