Les coses tal com són, octubre 2010.

Jordi Terrades, Sergi Albrich, Joan Álvarez.

La propera setmana, la última del mes d’octubre, farem arribar a totes les llars, des de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Joan de les Abadesses, la darrera edició del butlletí “les coses tal com són”. Document conciliador que respon a la necessitat d’informar, a la població santjoanina, de l’ampli ventall de les gestes que du a terme, tot i estar a l’oposició, el grup municipal d’Esquerra al consistori, així com la fiscalització, per part dels nostres regidors, vers la política efectuada per l’equip de govern dels socialistes.

La temàtica principal escollida en aquesta nova edició correspon al nou planejament urbanístic de Sant Joan (POUM), aprovat únicament amb el consentiment del partit del socialistes, el passat 7 de maig. Planificació urbanística, no consensuada amb cap altra força política, que implica un creixement desmesurat, irreal i aberrant de quasi 500 habitatges als extrems del municipi –amb una previsió d’increment poblacional de més de 2000 habitants-, alhora que preveu una dispersió important dels equipaments docents i esportius – que hipotecarà i minvarà la vida comercial i social del centre neuràlgic de la vila -. A la vegada, en aquesta nova edició de “les coses tal com són”, també fem un especial esment al recolzament, exposat públicament per part del batlle santjoaní, al possible recurs vers el POUM aprovat i proposat per l’equip de govern, que decideixin interposar alguns dels veïns afectats pel futur desenvolupament urbanístic. Fet incoherent que implica que la màxima autoritat local dóna suport a un recurs que intenta rebatre un acord aprovat per ell mateix.

El butlletí d’Esquerra també conté aquelles propostes que el nostre grup municipal ha plantejat i proposat al llarg de les últimes sessions plenàries, com ara la nova ubicació del nou tanatori, la retirada del transformador del carrer Vista Alegre, encara en peu a dia d’avui, tot i que l’alcalde va manifestar públicament que es retiraria el passat mes d’agost, l’abaixada de la taxa d’escombraries, que podria haver estat més agosarada, una disminució més valenta de l’Impost de Béns Immobles, o l’eliminació de la nova parada de bus, la qual ha estat responsable de diverses temptatives d’accident. Al nostre entendre no s’hauria d’haver canviat o bé s’hauria d’haver ubicat en un punt amb més seguretat, tant pels vehicles com pels vianants.

Com deia a l’inici, aquest document respon a una forma de fiscalitzar, per part del grup municipal d’Esquerra, la política efectuada per l’equip de govern del consistori santjoaní. Un exemple n’és la proposta, escampada a bombo i plateret, de la nova ubicació del consultori mèdic. Brindis al sol que correspon a una actuació que ni el propi govern de la Generalitat preveu com a prioritària i que, a hores d’ara, no contempla nous serveis. O bé l’obra electoralista del nou camp de futbol, que tot i haver costat més de 550.000 euros, se’n preveu la seva urbanització en menys de cinc anys–així ho contempla el nou POUM-.

Per acabar, el butlletí “les coses tal com són”, també resulta ser una finestra pública d’aquells fets rellevants referents a la secció local d’Esquerra, com ara, el canvi de presidència de la mateixa, – la qual tinc l’immens orgull d’encapçalar des del passat mes de juliol -, o bé l’èxit de participació a la xerrada “El nacionalisme històric de l’11 de setembre – el nacionalisme català a ulls d’Espanya”, a càrrec del professor de la UPF, Joaquim Albareda, i el periodista santjoaní, Jordi Vilarrodà, celebrada en motiu de la diada de Catalunya. LESCOSESoct2010

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s