La veritable #gentvalenta.

Gent Valenta. Aquest, com es sabut, correspon al lema que Esquerra Republicana de Catalunya va utilitzar encertadament al llarg de la passada campanya electoral i en motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya. Expressió que relatava, en tot moment, la valentia humana i quotidiana de totes aquelles persones anònimes que amb el seu humil esforç aconsegueixen superar les dificultats del dia a dia sense, en cap cas, fer cap mena d’heroïcitat pública.

Tanmateix, i lluny de l’espectre polític, voldria denominar gent valenta a aquell col·lectiu que d’una forma admirable, voluntària i altruista dedica els seus esforços a millorar el dia a dia, pal·liar els dolors i les dificultats i a buscar especialistes i professionals per aquelles persones – així com els seus familiars – afectades per la que ja es denomina la malaltia del segle XXI: El càncer.

Fa unes setmanes, vaig tenir l’immens orgull d’assistir al primer sopar que organitzava la delegació ripollesa de la Fundació Oncolliga a Sant Joan de les Abadesses. Èxit rotund de participació i de solidaritat que va comptar amb l’assistència de més d’un centenar de persones. Vetllada distesa i amb bona companyia amenitzada per un entretingut grup musical, així com per la rifa de productes donats per l’ocasió i de forma voluntària per un gran nombre de comerços del municipi.

Aquell mateix dia vaig deixar palès, a través del meu compte a la xarxa social twitter que, tant les persones afectades per la malaltia, que suporten llargs moments de dolor, com el conjunt de persones que organitzaven i col·laboraven amb l’esdeveniment, moltes vinculades, de forma directa o indirecta, amb la malaltia oncològica són la veritable #gentvalenta. Homes i dones que de l’adversitat i de la corda de l’esperança en fan un camí de lluita.

He cregut convenient deixar passar un temps prudencial per evitar comparacions electoralistes amb l’ús del lema d’Esquerra i la gesta duta a terme de forma altruista d’aquests voluntaris i voluntàries, a fi que  aquestes ratlles encoratgin i mostrin el més sincer suport a aquelles persones que travessen aquest llarg i dur camí, a aquells familiars i amics que dediquen gran part del seu temps a la recerca de recursos, suport incondicional i millora, així com la més sincera felicitació als companys i companyes de la delegació ripollesa de l’Oncolliga i, especialment, als membres de la mateixa de Sant Joan de les Abadesses, per la tasca duta a terme i l’esforç abocat per organitzar una vetllada carregada de solidaritat i sentiment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s