L’equip d’Esquerra, el projecte de Sant Joan.

Candidatura dEsquerra Sant Joan. Font: elripollès.info

El dilluns 23 de maig, un dia després de les eleccions municipals i, independentment dels resultats obtinguts, serà moment de fer balanç de la campanya electoral. Serà moment de valorar el què s’ha fet bé, el què s’hagués pogut millorar i, potser, el què s’haurà fet malament. Tanmateix, a data d’avui i a un mes vista dels comicis electorals, jo ja m’enduc una experiència molt gratificant i enriquidora; El contacte amb un gran nombre de vilatans que m’han aportat els seus punts de vista, les seves preocupacions, els seus suggeriments i, també, les seves queixes sobre tot allò que afecta a Sant Joan.

Les persones que constitueixen la candidatura d’Esquerra són l’exemple que algunes de les converses dutes a terme al llarg dels últims mesos han anat més enllà i santjoanins i santjoanines, amb inquietuds personals i ganes de treballar pel nostre poble a fi de millorar i perfeccionar tot allò que calgui, han decidit pujar al vaixell, estendre les veles i conduir plegats Sant Joan, a un horitzó ferm i clar, per tal de recuperar el nostre sentit de poble.

La llista electoral d’Esquerra és una llista amb un alt grau de renovació, on un 60% dels integrants mai abans havia estat vinculat en l’àmbit polític, però tots ells i elles són representatius de l’àmbit social, esportiu, cultural i empresarial de Sant Joan. És a dir, formen o han format part de l’engranatge bàsic que caracteritza el nostre poble; les entitats i les associacions. El 40 % restant de la llista electoral el constitueixen aquells que han tingut responsabilitats al capdavant de l’ajuntament i aporten l’experiència forjada al llarg dels últims anys. En definitiva, som un conjunt d’homes i dones, un conjunt de dones i homes, provinents d’ambients i realitats diferents però amb un denominador comú; el nostre compromís i la nostra estima per Sant Joan.

Joan Àlvarez, Sergi Albrich i Jordi Terrades. Font: elripollès.info

Malgrat que no ocuparan els primers llocs de la candidatura en Jordi Terrades i en Joan Àlvarez, els meus companys de viatge llarg d’aquests anys com a regidor a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, també formaran part d’aquest nou projecte, atès la bona sintonia que hi ha hagut entre nosaltres aquests darrers anys. Durant aquest temps hem fet un bon equip i, sobretot, hem aconseguit fer una oposició constructiva. Hem dut a terme una pràctica política allunyada del què l’oposició, fos del partit que fos, ens tenia acostumats en més de 30 anys de democràcia.

Nosaltres l’hem basat en donar suport a les bones iniciatives, aportar i estendre la mà en tot allò que fos necessari i, evidentment, fiscalitzar les males actuacions. Som del parer que els partits polítics que estan a un ajuntament han de consensuar els grans temes i hem d’evitar les rivalitats personals per tal d’unir esforços per treballar pel nostre municipi. Ara més que mai, amb la situació econòmica que ens até, cal avançar plegats.

D’aquesta manera, en Jordi Terrades, enginyer tècnic en telecomunicacions, diplomat amb empresarials i regidor des del 2007, ocuparà el número onze de la llista electoral i enJoan Alvarez, enginyer tècnic industrial, postgrau en govern local i regidor des del 2005, ocuparà el número vint-i-u de la llista de suport.

Els governs de l’alcalde Carles Bassaganya i l’alcaldessa Elisabet Regué, compresos entre els anys 1999 i 2007, van permetre assolir grans fites actualment consolidades. Algunes marcades per la polèmica en un inici. L’Educació Secundària Obligatòria i el sistema de recollida Porta a Porta, en són dos grans exemples. Per aquest motiu he volgut comptar amb la presència, a la meva llista electoral, de la Roser Sala, regidora de medi-ambient, agricultura, turisme i indústria al llarg de la legislatura 2003-2007, que ocuparà el número vuit, i l’Eva Bartrina, regidora d’educació a les legislatures 1999-2003 i 2003-2007, que ocuparà el número quinze de la candidatura.

Esquerra Republicana de Sant Joan de les Abadesses, ha estat la primera formació santjoanina que anuncia una candidatura, pels propers comicis electorals del 22 de maig, constituïda per vint-i-un noms, entre els quals s’hi inclouen els deu noms de la llista de suplents, denominats familiarment “llista de suport”. A fi de representar el recolzament públic per part de deu persones provinents de realitats diferents del municipi. Tots ells són l’equip d’Esquerra, el projecte de Sant Joan, el projecte de tots i totes.

D’aquesta manera, la llista electoral queda constituïda per:

1. Sergi Albrich. Llicenciat en Geologia, màster en Govern Local. Està cursant el doctorat en geologia, especialitat en Micropaleontologia. És regidor, des del 2007, a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i és president de la secció local d’Esquerra del municipi, des del2009. Ha estat president, durant quatre anys, del Grup Esplai Somnis i ha estat membre de la junta dela Unió Excursionista de Sant Joan. Actualment treballa com a tècnic superior geòleg a la Generalitat de Catalunya.

2. Lluïsa Pérez. És tècnica en dietètica i nutrició i auxiliar d’infermeria especialitzada en fisioteràpia i rehabilitació. És una dona optimista, emprenedora i extrovertida. Ha estat membre de l’AMPA del SES Sant Joan.

 3. Joan Rota. Grau mitjà de Mecànica. Treballa com a delineant a una empresa dela comarca. Actualment és davanter del Club Futbol Campdevànol i és un apassionat del món de l’esport.

4. Joan Muro. Soci de la Penya Blaugrana de Sant Joan des del 1973, en va ser president durant 10 anys. També és soci del CE Abadessenc i ha estat membre de diverses juntes directives de l’entitat. Actualment treballa a una empresa familiar envoltat de gent jove i ha fet i fa tot el possible per tirar-la endavant i portar-la a primera línia dins del seu sector, el de la perruqueria.

5. Eva Clota. Secretària d’organització de la secció local d’Esquerra, des del 2009. Actualment treballa com a administrativa a una empresa d’informàtica de la comarca i, des de sempre, ha estat molt vinculada a Sant Joan. Les seves passions són la seva família i els seus amics.

6. Josep Bassaganya. Diplomat en Gestió i Administració pública i Llicenciat en Ciències Polítiques, actualment forma part del cos de funcionaris dela Generalitat de Catalunya i va ser regidor del consistori l’any 2007. És membre de la secció local d’Esquerra, des del 2009, ocupant la secretaria de finances.

7. Marta Lòpez. Diplomada en Treball Social, postgrau en mediació i resolució de conflictes. Actualment treballa a l’entitat tutelar Associació Comarcal per a la Promoció i Ajut als Minusvàlids com a responsable del servei de tuteles i també és tècnica del grup de familiars de persones amb discapacitat de la comarca.

8. Roser Sala. Regidora de medi ambient, agricultura, turisme, comerç i indústria entre els anys 2003 i 2007. Va ser la responsable de la instauració del sistema de recollida porta a porta que ha permès reduir la taxa d’escombraries a valors inferiors a altres pobles de la comarca i reciclar quasi un 80% dels nostres residus. Treballa com a bibliotecària a la biblioteca de l’institut Abat Oliba de Ripoll.

9. Albert Fernández. Des de petit ha estat un dels millors defenses del CE Abadessenc, traient el perill de l’àrea pròpia i amb un xut potent. Actualment, a més de jugar amb l’equip de veterans de l’Abadessenc, és coordinador, conjuntament amb altres persones, de la cantera del nostre club. Professionalment, es delineant i treballa en una empresa de Sant Joan.

10. Emma Carbonell. És una persona jove, alegre i decidida que ha lluitat i lluita per tot allò que creu i vol dur a terme. Una de les seves grans passions ha estat la perruqueria i, d’aquesta manera, ha arribat a tenir el seu negoci propi.

11. Jordi Terrades. Enginyer Tècnic en Telecomunicacions i Diplomat en Ciències Empresarials, actualment treballa en una entitat de promoció econòmica de la comarca dela Garrotxa. En Jordi ha estat vinculat a La Veu de Sant Joan. És regidor del consistori des del 2007 i ocupa la secretaria de política municipal de l’executiva local d’Esquerra, des del 2009.

Llista de suport:

Joan Anglada (12), Neus Serrat (13), Amadeu Rosell (14), Eva Bartrina (15), Gemma Paricio (16), Adrià Roca (17), Elena Bañó (18), Joan Juncà (19), Montserrat Arlà (20) i Joan Àlvarez (21).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s