Els aparadors, un símptome del bon clima comercial.

el

Un dels objectius principals d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses, al llarg de la propera legislatura, serà dinamitzar el nostre teixit comercial atès que, a part de resultar un dels pals de paller econòmics de la vila, té una forta incidència amb el teixit social i contribueix de manera directa i real en el sector turístic i, per tant, contribueix positivament amb el desenvolupament econòmic del municipi.

El comerç de proximitat és un dels principals actors de la forta cohesió social existent a Sant Joan, sobretot en el sector comprès per la gent gran. Hem de potenciar el tracte humà i de qualitat del nostre comerç en front les gran superfícies i, per lluitar contra aquestes, cal crear més places d’aparcament al centre de la vila. L’antiga fàbrica Espona o bé l’espai de can Creuet podrien resultar dos espais òptims a ser estudiats per aquesta finalitat. Al mateix temps és important protegir el comerç de Sant Joan vers la disminució poblacional i això només ho podrem fer viable potenciant el turisme i el desenvolupament econòmic de la vila, en el marc empresarial, industrial i teconològic a fi de retenir i incrementar el nombre d’habitants de Sant Joan de les Abadesses.

El millor reclam d’un establiment i una de les principals eines per atraure clients són els aparadors. Espais que denoten el bon clima comercial d’una població i, a Sant Joan, hi ha molts bons aparadors que corresponen a comerços històrics – aquells de tota la vida – que hem de conservar i esmerçar esforços per tal de reactivar-los. No podem permetre que es perpetuï en el temps la sensació de desànim general entre el sector. Sant Joan té molt per oferir i el nostre comerç ha de ser la porta de benvinguda d’aquells que ens visitin.

Tradicionalment, els partits polítics a Sant Joan han – hem – llogat un local pels dies de campanya electoral per tal de fer més visibles les nostres propostes. Esquerra no n’ha estat una excepció i cada quatre anys hem disposat d’uns baixos on atendre als electors. Aquesta vegada però, hem cregut pertinent fer-ho diferent. Hem considerat la possibilitat de revertir els diners que ens gastaríem amb aquest lloguer i condicionament d’un local, als comerços dela vila. Dequina manera? Doncs llogant-los un petit espai al seu aparador durant el període de campanya electoral per un preu simbòlic, 30 euros.

En aquest racó de l’aparador, hi figurarà una fotografia del candidat a l’alcaldia, un servidor, amb una proposta concreta del nostre programa electoral, aquell que té com a grans eixos la reactivació econòmica i tecnològica de la vila, per tal de minvar tant l’alta taxa d’atur que avui per avui disposa Sant Joan com la pèrdua continua d’habitants, així com els serveis bàsics a les persones, ja siguin grans o joves. Aquest gest no implica el posicionament polític de ningú, res més lluny de la nostra intenció, ja que tothom sabrà que és un acord comercial i que hi som perquè paguem. És la nostra manera de visualitzar el nostre compromís amb el comerç de la vila, un dels motors econòmics de Sant Joan de les Abadesses que atrau turisme i dinamitza la nostra societat civil.

Una desena de comerços d’àmbits variats són els que s’han adherit a la iniciativa, a tots ells gràcies per adherir-se a la iniciativa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s