Cloenda de la Campanya d’Esquerra Sant Joan.

A continuació anoto el discurs de l’acte de fi de campanya que va tenir lloc divendres 20 de maig al passeig Comte Guifré. Ratlles que denoten la valoració d’aquests mesos de feina i els bons propòsits per la nova legislatura que està apunt de començar.

Assistents a l'acta de cloenda d'Esquerra

– Avui arribem a la recta final de la nostra campanya electoral. Campanya que va començar fa quinze dies i que no és res més que la continuació d’una llarga etapa de feina i compromís que va iniciar-se fa aproximadament vuit mesos quan els militants d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses varen dipositar la seva confiança amb mi i vaig resultar escollit cap de llista pel nostre poble.

Lluïsa Pérez, Joan Rota i Eva Clota. 2,3 i 5 de la candidatura.

Han estat mesos de feina i compromís que han culminat amb l’elaboració d’una molt bona llista electoral, la millor llista per Sant Joan. Vull dir que estic orgullós dels vint-i-un noms que conformem aquest equip, l’equip d’Esquerra. Vint-i-un noms que representen l’experiència d’aquells que tenen un llarg bagatge en el nostre ajuntament i aquells que s’incorporen de nou al projecte tot aportant il·lusió, ganes de treballar i empenta per millorar el nostre poble. Vint-i-un noms que han demostrat el seu compromís al llarg de les últimes setmanes. Vint-i-un noms que  han demostrat que no només són un nom que omple una llista i han treballat tant com han pogut amb el projecte de Sant Joan.

Independentment del resultat dels comicis que tindran lloc d’aquí poc més de 48 hores, m’enduc un bon record d’aquesta experiència. Record que resumeixo amb el conjunt d’aportacions i suggeriments que m’han aportat el centenar de persones amb les quals m’he entrevistat al llarg d’aquest mesos. Un tracte tu a tu proper que m’ha permès copsar les inquietuds dels nostres vilatans i a la vegada intercanviar opinions de gran vàlua per l’elaboració del nostre programa electoral.

Intervenció Roser Sala. Número 8 de la candidatura.

Programa electoral que serà el full de ruta a seguir als propers quatre anys. Conjunt de cinquanta-nou propostes que giren a l’entorn de tres pals de paller principals. El desenvolupament urbanístic del territori, la reactivació econòmica de Sant Joan i la prestació dels serveis a les persones.

Al llarg de la pròxima legislatura, aquells que estarem al capdavant del consistori, ja sigui a govern o a l’oposició, han d’unir esforços i desenvolupar econòmicament i tecnològicament Llaudet. El polígon comarcal ha de ser una realitat i, per ser-ho, cal fer arribar tots els servies públics i fer-hi arribar la fibra òptica a fi de destinar la fàbrica antiga com a viver d’empreses i emprenedoria i la fàbrica nova, i els solars adjacents, a finalitats industrials. Fins que Llaudet no tingui tots aquests serveis difícilment serà un sector competitiu i cap empresa decidirà anar-hi.

No podem prometre llocs de treball gratuïts com s’ha fet, hem de ser rigorosos i no podem jugar amb les expectatives laborals de la gent, això causa frustració. Ara bé, hem de sumar per desencallar el sector i a partir de diumenge començarem a treballar per endegar aquest projecte o bé qualsevol altre que impliqui ampliar el mercat laboral de casa nostra.

El comerç i el turisme són una font econòmica importantíssima. Per aquest fet hem de potenciar el comerç de proximitat, hem de crear noves places d’aparcament i nous eixos de ruta per tal de fomentar el passeig dels forans pel nostre poble. Cal revitalitzar la unió de botiguers per fer una unió comercial forta i viva.

Sant Joan té un gran potencial, tant sols ens l’hem de creure, hem d’ordenar allò que tenim i promocionar-lo.

Cada any passen pel nostre Monestir més de 22.000 persones que paguen entrada. D’aquestes, més de la meitat només hi estant unes hores, només visiten el monestir i se’n van. Cal treballar per retenir més d’un dia aquest turisme.

Hem de potenciar la suma d’esforços amb la vintena de cases de turisme rural del nostre municipi, així com l’alberg municipal, per tal de potenciar la creació de places hoteleres al centre de la vila a fi de poder vendre la marca “Sant Joan de les Abadesses”.

Intervenció Joan Rota. Número 3 de la candidatura d'Esquerra.

Treballarem per rehabilitar l’ermita i paratge de Sant Antoni, a fi de retornar-li el sentit de motor dinamitzador turístic que havia tingut, convertint-lo en un equipament de servei d’allotjament i restauració. Cal finalitzar les obres de l’antiga estació de Toralles i potenciar la dinamització turística de l’alberg municipal a fi fomentar el fluxe turístic entrela Rutadel Ferro i el centre de la vila, per part de tots aquells visitants que es passen el dia al sector de l’estació i no visiten el centre neuràlgic de Sant Joan.

En l’àmbit territorial i urbanístic cal fer esment al nostre compromís de modificar el pla general a fi d’evitar l’hipoteca de les nostres planes agrícoles per un creixement irreal i insostenible, per la construcció d’una urbanització de 164 habitatges que destrossarà les planes dela Torrei l’entrada visual al nostre municipi a quatre anys vista. Aquest és el model de poble que vol i ha aprovat l’actual equip de govern. Nosaltres prioritzarem l’ocupació dels habitatges buits al centre de la vila abans de construir urbanitzacions destinades a segona residència els serveis de les quals haurem d’assumir entre tots i totes.

Intervenció Lluïsa Pérez, número 2 de la candidatura d'Esquerra.

Si som decisius no deixarem que facin mal bé el paisatge de Sant Joan, és un dels elements més importants que té la nostra vila i no ens l’hem de deixar perdre, encara som a temps de rectificar. Ens estimem Sant Joan i aquest serà el nostre principal objectiu.

La Llei de barris ha representat un pas important per tal de recuperar la nostra Vila Vella i als propers anys hem d’avançar en aquesta direcció i hem de permetre que aquest espai torni a ser social i comercialment viu. Cal ampliar la dotació pressupostària dela Lleide Barris per aquesta finalitat.

L’arrelament de la nostre gent a la vila ha d’estar a l’agenda política, no ens podem passar 6 anys més sense fer ni un sol pis de protecció oficial, quan hi ha una llista llarguíssima de gent apuntada a l’ajuntament. La gent de Sant Joan ha de tenir accés a un habitatge digne com a qualsevol altre lloc. Elaborarem una borsa d’habitatge per tal de fomentar l’ocupació dels pisos buits. Fins ara no ha estat una prioritat i per nosaltres ho serà.

Intervenció Sergi Albrich, alcaldable d'Esquerra.

Aquests seran els principals eixos que, en el cas de resultar decisius al llarg de la propera legislatura, posarem en pràctica. És important que aquells que estarem al capdavant del consistori canviem la manera d’actuar, deixem enrere els mals hàbits i les males costums i avancem cap a una cultura de diàleg i consens. Només d’aquesta manera aconseguirem avançar en sentit positiu. La pròxima legislatura no hi ha d’haver majories absolutes, cal consensuar els grans temes. Des d’aquí, públicament, em comprometo que si Esquerra té majoria absoluta estendrem la mà a la resta de forces amb representació al consistori a treballar plegats per Sant Joan. Nosaltres no treballarem de forma sectària, sinó creient que Sant Joan es construirà millor, tant si som al govern com a l’oposició.

Per anar acabant vull agrair a totes les persones que durant aquests mesos m’han manifestat el seu suport, però en particular a totes les persones que formen part de la candidatura i aquelles que han fet una feina intensa sense ser-hi, treballant i implicant-se al llarg de la pre-campanya i de la campanya, moltes gràcies

Estic orgullós d’estar al capdavant d’una candidatura formada per gent que té ganes de treballar per Sant Joan, persones honestes, amb bones intencions, que s’estima el nostre poble i, que sobretot, té la il·lusió de fer un Sant Joan millor.

Sentit de poble ha estat el nostre eslògan al llarg de la campanya i la pre-campanya.

Sentit de poble és sentiment

Sentit de poble és ambició.

Sentit de poble és ganes de treballar i millorar Sant Joan.

Sentit de poble és il·lusió pel nostre poble.

Sentit de poble és saber cap on hem d’anar.

Sentit de poble és voluntat de reactivar econòmicament Sant Joan i voluntat de preservar el nostre entorn.

Per tot això us demano la vostra confiança el proper diumenge, us demano, aprofitant que és el darrer dia que ho podem fer, el vot pel proper 22 de maig per tal de conduir Sant Joan a un horitzó ferm i clar i retrobar el nostre Sentit de Poble -.

Moltes gràcies!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s