Ple de cartipàs, resum del segon ple de la legislatura.

Ple de Cartipàs a l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. Font: http://www.elripolles.info

Dilluns va tenir lloc el ple de cartipàs a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i trenta-vuit dies després dels comicis electorals el nostre consistori disposa d’una nova organització i estructuració de les seves competències, tant dels òrgans col·legiats – junta de govern local i ple – com de les funcions que duran a terme els regidors i les regidores que conformen l’equip de govern, al llarg dels propers quatre anys. Trenta-tres minuts varen resultar suficients per aprovar la nova organització, les retribucions de l’alcalde, les diferents indemnitzacions i el cartipàs municipal.

D’aquesta manera, tal i com es feia ressò algun mitjà comarcal, poques coses canvien a la legislatura recentment encetada tret, evidentment, del canvi de membres del consistori. La periodicitat de les sessions plenàries de caràcter ordinari continuarà essent  bimensual – l’últim divendres de mes -, tot i que al llarg  de la última legislatura s’han dut a terme vint-i-dues sessions plenàries de caràcter ordinari i dinou de caràcter extraordinari, fet que indica que el propi dia a dia de l’ajuntament permetria dur a terme un ple  cada mes, la qual cosa implicaria poder debatre públicament les actuacions i les gestions realitzades per part del consistori en intervals menors de temps i afavorir, d’aquesta manera, la transparència de les gestions de l’equip de govern i el posicionament i el diàleg, vers les mateixes, per part dels grups municipals a l’oposició, així com la interacció amb la població.

Des del grup municipal d’Esquerra, vàrem sol·licitar a l’alcalde que a cada sessió plenària  s’enumerés l’encapçalament dels decrets d’alcaldia que s’inclouen als ordres del dia de cada ple, atès que són “directrius” que a part del dia a dia individual de molts santjoanins i santjoanines, afecten a actuacions col·lectives com l’aprovació de determinades operacions de crèdit, l’adquisició de béns o l’aprovació de projectes d’obres o serveis, entre altres. Per Esquerra, aquesta actuació fóra una mostra més de la voluntat de transparència per part de l’ajuntament, atès que aquells que escolten les sessions plenàries a través de l’emissora municipal o assisteixen a la mateixa poden assabentar-se còmodament de tots els temes que es debaten al màxim òrgan sobirà de l’ajuntament, tal i com s’havia produït al llarg de les legislatures 1999 a 2003 i 2003 a 2007. Tanmateix, aquesta petició va estar desestimada per part de l’equip de govern.

Els grups a l’oposició també vàrem demanar la participació, tant dels regidors de Convergència i Unió com dels regidors d’Esquerra Republicana, a la comissió de la llar d’infants municipal “el Molí Petit”, atès que aquesta està estatutàriament obsoleta ja que, ara per ara, tant sols hi pot assistir un regidor a l’oposició amb dret a vot. L’actual representació del consistori, amb més de dos grups municipals, fa necessària un canvi immediat dels estatuts que regeixen la comissió de la llar d’infants, a fi de facilitar la implicació de tots els grups polítics en les decisions futures de l’organisme autònom. Restarem a l’espera per tal que a les properes sessions plenàries es solucioni aquest petit greuge i tots aquells que tenim dret a veu i a vot al ple podem participar en aquest òrgan amb igualtat de condicions.

Per últim, des d’Esquerra varem posicionar-nos novament per tal de crear una nova comissió – la de mitjans de comunicació – la qual permetés el seguiment d’aquells mitjans de comunicació que gestiona el propi ajuntament – la Veu de Sant Joan, la revista SJA i la web municipal- atès que aquests elements representen l’aparador públic del nostre consistori i, de la mateixa manera que existeix la comissió de seguiment de l’emissora municipal, a la qual hi ha un representant de cada grup municipal, creiem que es important, amb l’aparició dels nous mitjans de comunicació, elaborar una nova comissió on hi tinguin representació tots els grups municipals del consistori. Mai per censurar-ne continguts però si per avaluar-ne el seguiment i plantejar-ne possibles millores. De moment el tema queda sobre a la taula…n’anirem parlant.

A partir d’ara esdevé una nova etapa marcada per la continuïtat política del partit dels socialistes de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses i, tal i com vaig esmentar a la primera sessió plenària, desitjo que resulti una legislatura amb molt encerts i sobretot amb molta sort atès que la sort dels regidors i de les regidores del nou equip de govern marcarà el rumb i la sort de tots aquells i aquelles que ens estimem Sant Joan de les Abadesses.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s