S’esvaeix el fum electoral; amb el pa no s’hi juga!

Sector Llaudet. www.elripolles.info
Sector Llaudet. http://www.elripolles.info

Desenvolupar el sector industrial de Llaudet, aconseguir que torni a haver-hi vida i sobretot activitat econòmica, ha esdevingut una quimera desitjada per tots els grups polítics que, des de la crisi del tèxtil, han estat tant al govern com a l’oposició de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. Calia avançar per donar nous usos a aquesta part del municipi, que va néixer amb la implantació de Llaudet fa més de 100 anys, i transformar-lo en un sector altament competitiu.

Esquerra Republicana de Catalunya a l’ajuntament va aconseguir que la Generalitat comprés aquest sector (colònia, terrenys i naus industrials) l’any 2006 – fins al moment a mans privades – per part d’INCASOL. De fet, la pròpia Generalitat va acabar afirmant que comprava aquestes hectàrees de Llaudet perquè era un àmbit important pel creixement industrial comarcal i podia donar respostes a possibles inversions privades en els termes municipals de Campdevànol, Ripoll i Sant Joan mateix. Des del 2007, l’ajuntament al capdavant del qual hi ha el PSC, ha anat fent petits i testimonials gestos per desenvolupar el sector. Molta acció administrativa i burocràtica i poca exigència perquè la Generalitat posés en solfa el darrer gran pol que pot tenir el Ripollès per captar inversions. I, finalment, el passat divendres 30 de novembre de 2012, tots els grups polítics amb representació a l’ajuntament vàrem donar el vistiplau a l’aprovació provisional d’una nova modificació del Pla de Millora Urbana del sector industrial de Llaudet. Tràmit que finalitza amb massa decalatge de temps des de la compra de Llaudet atesa la situació econòmica que estem patint i que dificulta l’interès de qualsevol indústria per establir-se al sector ja que han estat, des d’aconseguir la compra d’aquesta indústria fins al dia d’avui, fins a 4 aprovacions al ple de mesures totalment administratives, on el grup municipal d’Esquerra sempre hem votat a favor. Sigui com sigui, qualsevol avenç és bo pel futur industrial, econòmic i social de Sant Joan de les Abadesses.

Ara bé, en política no tot s’hi val, i sovint es fan volar coloms que generen frustració a la ciutadania, sobretot en un context de crisi econòmica com l’actual. Això mateix va passar poques setmanes abans de les últimes eleccions municipals quan el candidat a l’alcaldia pel PSC i alcalde de Sant Joan de les Abadesses va esbombar a bombo i plateret que, de forma imminent – concretament al 2013 – una planta de biomassa -conjuntament amb altres empreses del sector- s’establirien a la colònia Llaudet i generarien 250 llocs de treball. En aquell moment tant ERC com CIU vàrem mostrar públicament la nostra disconformitat a la promesa d’un projecte poc madur, que creava expectatives, i del qual molta gent des d’aquell moment en dubtava de la seva viabilitat, agents relacionats que ens deien que no era res més que un brindis al sol i fins i tot algú en va arribar a dir mentida abans d’eleccions. Tots els candidats apostàvem – i apostem – amb els ulls clucs per desenvolupar el sector i generar llocs de treball al nostre municipi, però no podíem acceptar defensar una proposta que tant sols era fum electoral. La nostra gent no es mereixia una promesa amb un tema tan sensible. Aquí és bona l’expressió que diu; que amb el pa no s’hi juga!. Malauradament el temps ha donat la raó a aquells que érem escèptics amb les formes amb les quals s’havia gestionat el projecte i l’establiment de la planta de biomassa finalment s’ha aturat, el fum electoral s’ha esvaït i les expectatives generades s’han frustrat.

Esquerra considera que la gestió política a fi de generar llocs de treball s’ha gestionat de manera errònia i de forma irresponsable per part de l’equip de govern del PSC. Però no defallirem per tal de sumar i aportar per acabar desencallant el nostre futur econòmic i industrial. Hem de treballar dur per reduir la principal preocupació de la nostra població: l’atur. I, des de l’oposició estenem la mà a l’alcalde Roqué per emprendre accions al respecte. Cal, per exemple, buscar empresaris, tals com grans empreses, ja siguin de la comarca o d’arreu, i actuar d’intermediaris amb INCASÒL per tal que petites o mitjanes empreses es puguin ubicar al sector a preu de cost. Aquí la gestió política és cabdal i nosaltres ens oferim a treballar conjuntament per intentar-ho i fer-ho amb responsabilitat. Això sí, explicant sempre la veritat, no prometre impossibles i menys fer-ho abans d’unes eleccions. Molta gent aquest dies, m’ha repetit aquesta expressió: “Amb el pa no s’hi juga!” i menys en aquests moments!

Anuncis

Un comentari Digues la teva

  1. JTS ha dit:

    Un escàndol. En Roqué hauria de donar explicacions o dimitir per dir mentires.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s