El Palau de l’Abadia, la gallina dels ous d’or.

el

El projecte de Terra de Comtes i Abats va comportar la restauració definitiva del Palau de l’Abadia – declarat recentment Bé Cultural d’Interès Nacional -, consolidant aquest espai com un atractiu turístic municipal que ha permès transformar el seu claustre romànic amb una sala d’art a la qual hi han exposat, de forma gratuïta, destacats artistes catalans.

Palau de l'Abadia
Palau de l’Abadia

Tanmateix, aquest espai, tot i correspondre a una eina de promoció històrica i cultural pretén resultar una veritable màquina de facturar. En aquest sentit, les ordenances aprovades per l’equip de govern del Partit dels Socialistes de Sant Joan de les Abadesses han duplicat la taxa de casaments del Palau de l’Abadia i casar-se a l’estància abacial del segle XV pot ascendir fins a 500€. Un increment astronòmic que el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya ha considerat fortament abusiu i n’ha sol·licitat, en diverses ocasions, la modificació reiterada a la baixa.

La crisi actual ha fet disminuir de forma considerable el nombre de visitants del Palau de l’Abadia i aprovar taxes i ordenances no és la millor manera d’atraure el turisme i fomentar l’economia local. Cal establir mesures i polítiques concretes a fi que el turisme esdevingui un veritable vèrtex econòmic pel nostre municipi.

En aquest sentit, els regidors d’ERC vàrem proposar, a la sessió plenària del dia 29 de març, la creació d’una Comissió de Dinamització Turística que incorporés agents turístics i comercials, així com responsables dels sectors implicats per tal d’elaborar un pla estratègic turístic i comercial per la nostra vila en el període 2013-2016 a fi de transformar Sant Joan, de forma gradual, amb un municipi més atractiu a nivell turístic i amb la possibilitat de generar més activitat econòmica al voltant d’aquest eix. Alhora, cal actuar per enfortir la connexió turística entre el barri de l’Estació i el centre del municipi i cal finalitzar el tram de la Ruta del Ferro i el Carbó fins a la Garrotxa. Conjunt de propostes concretes que pretenen contribuir al desenvolupament turístic de Sant Joan i que lamentablement foren rebutjades pel Partit dels Socialistes. Al nostre entendre, el turisme és un sector bàsic a desenvolupar que ha d’anar acompanyat per una visió estratègica conjunta per reconèixer l’activitat industrial – evitant promeses electorals il·lusionants i volàtils com la generació de 250 llocs de treball a la colònia Llaudet – i comercial competitiva que encara gaudeix Sant Joan de les Abadesses i que permet sostenir centenars de llocs de treball. Des d’ERC continuem creient amb el potencial del nostre poble i, de ben segur, que l’equip de govern del PSC també ho acabarà fent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s