Preservem la Quotidianitat

el

Passejar pels carrers de Sant Joan de les Abadesses és una activitat que tot prohom santjoaní realitza a diari, equiparable a la quotidianitat que duen a terme els més petits de cada llar jugant als parcs, places i jardins del nostre municipi i acompanyada per un nou element urbà cada vegada més comú; els excrements de gos.image

L’increment de deposicions fecals respon, segurament, a una manca de sensibilitat d’alguns ciutadans – per sort, una minoria – vers l’espai públic i que es tradueix amb una molèstia pel ciutadà a l’hora d’anar esquivant quimèricament els “particulars” obstacles i un empobriment de la carta de presentació forana del nostre poble, alhora que pot esdevenir responsable de malalties infeccioses pels infants. Una situació que requereix del lideratge de l’ajuntament per conscienciar cívicament i prendre les mesures òptimes i enginyoses més oportunes.

Ajuntaments com els de Vilablareix (col·locant banderoles a les femtes), Girona (duent a terme una àmplia campanya de difusió de bons hàbits mitjançant panells informatius) o Ripoll (on el propi alcalde Munell visita les llars dels incívics) corresponen a consistoris que, independentment de la seva voluntat més o menys sancionadora, potencien tasques enginyoses de recuperació dels bons hàbits cívics. En aquest sentit, municipis com Calonge de Segarra (editant díptics vers el bon civisme) o Granollers (retornant les tifes als propietaris dels animals dins d’una caixa preparada per l’ocasió), corresponen a municipis que han endegat la seva particular croada contra la proliferació de les femtes animals.

Crear consciència i restablir el civisme no és una tasca fàcil i qualsevol intent al respecte és més que lloable. Tot menys la inacció. En aquest sentit, davant de l’increment d’excrements canins als espais públics de Sant Joan de les Abadesses, els regidors del grup municipal d’ERC hem proposat, en reiterades ocasions, establir mesures correctores que han sigut denegades per part de l’equip de govern del PSC que, al seu torn, tant sols ha reduït el règim sancionador per aquells que no recullen els excrements dels seus animals de companyia. Una mesura clarament poc dissuasòria. Així, el nou reglament aprovat, en data 22 de març de 2013, amb els vots favorables dels grups municipals del PSC i de CIU, disminueix les sancions tipificades com a lleus, de 60,10 euros a 30 euros. Un valor irrisori en comparació amb poblacions veïnes com Camprodon, Campdevànol o Ripoll on la sanció per infraccions de tipologia lleu pot oscil·lar entre els 100 i els 400 euros. No cal establir un règim sancionador elevat, tant sols cal incrementar els dispensadors de bosses de recollida, endegar campanyes de bones pràctiques per reduir la proliferació d’excrements animals en espais públics i mantenir-ne la salubritat i la neteja dels mateixos.
La quotidianitat és un bé preuat que amb voluntat, enginy i amplitud de mires segur que entre tots la podrem intentar preservar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s