La retirada de l’Estelada, una falta de respecte

el

En data 31 de juliol de 2015 el plenari de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va aprovar per unanimitat dels onze regidors del consistori la moció presentada pels grups municipals d’ERC i de CIU, l’ANC i les CUP, per tal que el dia 11 de setembre de 2015 en el marc de la Diada de Catalunya, es col·loqués al balcó de l’ajuntament i de forma permanent fins que el poble de Catalunya decidís el seu futur polític, la Senyera Estelada com a símbol de la voluntat democràtica de recuperar els drets i les llibertats del poble de Catalunya. La permanència de la Senyera Estelada al balcó de l’ajuntament ha sigut una petició reiterada al llarg dels últims anys per part dels regidors a l’oposició que no sempre ha tingut el beneplàcit de totes les forces polítiques del consistori.

estelada-balco-ajuntament-sant-joan-de-les-abadessesMalauradament, l’acord plenari es va vulnerar el passat 19 de setembre de 2015, pocs minuts abans de l’acte institucional del Grito de la Independència del poble mexicà, quan l’alcalde va ordenar, unilateralment, retirar la Senyera Estelada del balcó de l’ajuntament sense anticipar-ne la decisió ni tampoc explicar-ne els motius a la resta de grups municipals que formen part de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

Ple municipal és l’òrgan de màxima representació democràtica, per tant, no respectar un acord de ple, i especialment quan aquest s’ha pres per unanimitat, és una manca de lleialtat institucional, una falta de respecte moral i democràtica pels santjoanins i santjoanines i una desconsideració per aquells que històricament han defensat el símbol de la llibertat de Catalunya. Una mostra de menyspreu que cal sumar-hi la voluntat de silenciar les reivindicacions nacionals i els crits d’independència que varen esdevenir a la plaça Major instants després d’entonar els himnes de Mèxic i de Catalunya, tot ordenant l’increment del volum de la música que provenia dels altaveus del consistori de Sant Joan de les Abadesses per tapar aquests crits.

Tot plegat, mereix una explicació i una justificació pública dels motius que varen conduir a l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, màxim responsable del consistori del nostre municipi, a retirar un símbol col·locat per acord de la totalitat dels càrrecs electes que formem part del nostre ajuntament. Els santjoanins i les santjoanines ens mereixem un aclariment.

Comunicat conjunt dels Grups Municipals d’ERC i de CIU el dia 1 d’octubre de 2015 al setmanari El Ripollès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s